Startpagina
Mail Marjan Janssen
Mail Marjan
Homepage NWP
Werkwijze
Behandeling
Startpagina
Marjan Janssen
Praktijkruimte
Contact
Bereikbaarheid
Links
Natuurgeneeskunde
Voeding
Fytotherapie
Bachbloesem
Lichaamsgericht werk
Spagyriek
Toepassingen
Werkwijze
Behandeling
Nazorg
Tarieven
Vergoedingen
Nieuws / Artikelen
Hooikoorts
Luister naar je lichaam
Wat is CBD?
EHBO Op vakantie
Natuurlijke EHBO
Wondverzorging
Brandend maagzuur
Wat laat je.....

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Marjan Janssen

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marjan Janssen  info@marjanjanssen.nl

Aangesloten bij Beroepsvereniging NWP  Lidmaatschapsnummer P1687

Werkwijze

Mijn manier van werken kan ik het beste omschrijven als een combinatie van moderne medische kennis en natuurgeneeskundige kennis met hun denkwijzen en hun behandelwijzen C:janCreatorMarjan4V9.13

Vanuit de natuurgeneeskundige gedachte is het belangrijk altijd het individu als uitgangspunten te nemen en van hieruit te kijken naar datgene wat een onbalans teweegbracht. Dat zou onder andere stress, te weinig rust, slechte voeding, een trauma of vaak een ophoping van afvalstoffen kunnen zijn. Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam deze verstoring te herstellen. Koorts of diarree zijn voorbeelden van manieren waarop het lichaam zich probeert te ontdoen van afvalstoffen.

In de natuurgeneeskunde wordt niet de strijd met de ziekte of klacht aangebonden, maar wordt de gezondheid bevorderd door het zelfgenezend- of zelf herstellend vermogen van de patiënt aan te spreken. Je kan dus stellen dat niet de aandoening maar de patiënt die behandeld wordt.

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat een goed herstel (fysiek, emotioneel, psychisch) vaak alleen mogelijk is wanneer de patiënt zelf ook inzicht heeft in de aanleiding of oorzaak van de klachten. Juist op deze manier kan de patiënt zelf een actievere rol spelen in zijn eigen herstel.


In de praktijk blijkt de waarde van de natuurgeneeskunde vooral te liggen in: