Startpagina
Mail Marjan Janssen
Mail Marjan
Homepage NWP
Wat laat je.....
Startpagina
Startpagina
Marjan Janssen
Praktijkruimte
Contact
Bereikbaarheid
Links
Natuurgeneeskunde
Voeding
Fytotherapie
Bachbloesem
Lichaamsgericht werk
Spagyriek
Toepassingen
Werkwijze
Behandeling
Nazorg
Tarieven
Vergoedingen
Nieuws / Artikelen
Hooikoorts
Luister naar je lichaam
Wat is CBD?
EHBO Op vakantie
Natuurlijke EHBO
Wondverzorging
Brandend maagzuur
Wat laat je.....

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Marjan Janssen

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marjan Janssen  info@marjanjanssen.nl

Aangesloten bij Beroepsvereniging NWP  Lidmaatschapsnummer P1687

Wat laat je......

Wat brengt je vreugde? Wat laat je ogen sprankelen wanneer je erover praat? Wat laat je hart zingen?


Benoem het eens, wat brengt jou vreugde? Wat laat jouw ogen sprankelen wanneer je erover praat? Wat laat jouw hart zingen? Wat zou je doen als er niets anders was om je mee bezig te houden? Wat zou je doen als je heel veel geld had en geen verdere verantwoordelijkheden?


Onderzoek eens wat je zelf ├ęcht belangrijk vindt en wat ├ęcht bij jou past. Neem regelmatig de tijd om na te denken over je dromen en verlangens. Keren bepaalde wensen steeds terug? Ben je ergens heel goed in, wat gaat je gemakkelijk af, waar word je erg blij van? Neem deze dromen en gedachten eens serieus en maak het beeld concreter. Ook al lijken ze nu niet haalbaar, ga dromen, en herhaal dan met een glimlach het beeld in je hoofd.

Voor veel mensen, jong en oud, is dit geen gemakkelijke opgave, er is zoveel waar ze aan moeten voldoen dat ze geen tijd hebben om te kijken wat voor hunzelf belangrijk is.

We leven in een tijdperk waarin we continue geprikkeld worden, voortdurend zijn we bezig prestaties neer te zetten, targets te halen, aan eisen te voldoen… en legt een ander even geen eisen op dan doen we het wel voor onszelf of voor onze kinderen. Een norm of prikkel van buitenaf lijkt vaker belangrijker dan de wens, en het gevoel van binnenuit.

  

Daarnaast is het aantal prikkels die we binnenkrijgen enorm! Frappant feit hierbij is dat juist de negatieve prikkels blijven hangen en ons opjagen, onrustig, onzeker of zelfs bang maken.

Hoe kun je je hierin staande houden? Bij jezelf blijven of in jouw kracht staan wordt het wel eens populair genoemd.


In je eigen kracht staan, sterker en steviger staan doe je door de verantwoording te nemen voor je eigen leven, als het ware ‘de piloot te zijn van je eigen leven’.

Zo 'jezelf zijn' betekent meer ontspannen en tevreden zijn. Wanneer je 'goed in je vel zit', ben je op je best. Dan weet je wat je moet doen, kun je de beste keuzes maken en kan je alles aan wat je in het dagelijkse leven tegenkomt. Maar hoe doe je dat? Voor veel mensen lijkt het een onmogelijke opgave.


Vooropgesteld, het is geen olympische wedstrijd. Iedereen moet zijn eigen pad volgen. Je bent hierin uniek en niet te vergelijken met wie dan ook, dus stop met proberen anderen te volgen, en pak datgene op wat jouw voldoening schenkt.

Maar wat als dat niet lukt… je wilt wil niets liever dan voor jezelf zorgen, maar je blijft draaien, dralen en twijfelen

“Wat als …”, “stel dat …”,

Hoe kun je stoppen met twijfelen en met het vinden van allerlei redenen waarom het niet zal werken.


Hoe kun je weer fluitend door het leven? Je eigen piloot zijn? Hoe maak je hierin stappen vooruit? Hoe krijg je meer vertrouwen?

Een bewustwording van je bewuste of onbewuste onzekerheden of eigenwaarde speelt vaak een belangrijke rol. Als je duidelijkheid hebt hierover is beslissen bijvoorbeeld veel gemakkelijker.

Mensen met angsten of minder eigenwaarde beschermen zichzelf door geen risico’s te nemen. Gevolg is dat je je vasthoudt aan iets waar je niet tevreden mee bent. Angst kan de overhand nemen waardoor je als het ware in een kringetje blijft rondcirkelen.

Loslaten is in deze een veel gehoorde kreet, maar hoe doe je dat? En wat moet je loslaten?


En durf eens naar jezelf te kijken… neem die tijd!

Waar komen die rare lichamelijke klachten vandaan… waarom heb ik vaak hoofdpijn, etc.… je leeft maar een keer ...zorg dat je het leven weer omarmt en dat je weer kunt stralen en genieten.


Meestal weet men wel waar de klachten vandaan komen, maar is net dat duwtje in de rug nodig om samen met een ander het pad te bewandelen.

Een ander waar jij je veilig bij kunt voelen, iemand die je begrijpt en volgt.


Als natuurgeneeskundige kan ik hierbij de helpende hand bieden door, samen met jou, duidelijkheid te verschaffen over de reden waarom bijvoorbeeld die klachten maar blijven voortduren, door als het ware naast je te lopen en je te coachen in het proces.

Maar daarnaast door het aanreiken van natuurlijke middelen als Bachbloesems of Spagyriek die je net over de drempel kunnen helpen je strubbelingen beter aan te pakken.

Bachbloesemremedies zijn plantenextracten die positief inwerken op emoties. Een bloesemremedie heeft de eigenschap om negatieve emoties als angst of onzekerheid om te buigen in hun positieve pool. Zoals bijvoorbeeld ongeduld in innerlijke rust en faalangst in zelfverzekerdheid.

Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode op basis van kruiden. Spagyriek ondersteunt het zelfgenezend vermogen wat ieder mens en dier bezit en kan zo zowel lichamelijke ongemakken als ook bij emotionele als psychische strubbelingen de helpende hand bieden.


Mijn ervaringen en resultaten hierin zijn inmiddels talrijk en spreken voor zich. Temeer omdat het altijd maatwerk is omdat jij als individu altijd het uitgangspunt bent van de behandeling en begeleiding.

Alle behandelmethodes welke ik in mijn praktijk toepas zijn gericht op het stimuleren van ieders zelfgenezend vermogen. Lichaam en geest worden als het ware in de gelegenheid gebracht (op eigen tempo) weer in balans te geraken. Er worden dus geen klachten onderdrukt!


Waar zou jij vandaag nog mee willen beginnen? Neem een stap en investeer in jezelf!