Startpagina
Mail Marjan Janssen
Mail Marjan
Homepage NWP
Marjan Janssen
Praktijkruimte
Startpagina
Marjan Janssen
Praktijkruimte
Contact
Bereikbaarheid
Links
Natuurgeneeskunde
Voeding
Fytotherapie
Bachbloesem
Lichaamsgericht werk
Spagyriek
Toepassingen
Werkwijze
Behandeling
Nazorg
Tarieven
Vergoedingen
Nieuws / Artikelen
Hooikoorts
Luister naar je lichaam
Wat is CBD?
EHBO Op vakantie
Natuurlijke EHBO
Wondverzorging
Brandend maagzuur
Wat laat je.....

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Marjan Janssen

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marjan Janssen  info@marjanjanssen.nl

Aangesloten bij Beroepsvereniging NWP  Lidmaatschapsnummer P1687

Marjan Janssen

Van jongs af aan heb ik al een passie voor behandeling van patiënten en gezondheid. Als klein meisje, aan de hand van mijn vader op ziekenbezoek bij mijn oma, wist ik al, later wil ik mensen helpen genezen. Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik diverse specialisaties gevolgd waaronder de opleiding tot oncologisch verpleegkundige en de opleiding tot stomaverpleegkundige. Ik werk nagenoeg 28 jaar met veel liefde en toewijding in dit vak en ben werkzaam binnen het Zuyderland ziekenhuis te Sittard. Juist de veerkracht en de herstelkracht van mensen met een uitermate ingrijpende aandoening fascineert mij enorm.

  

Gaandeweg de jaren kwam bij mij het gevoel en besef dat ziek zijn veel meer is dan een lichamelijk 'mankement of defect' waarbij louter het betreffend orgaan is aangedaan. Vanuit dit gevoel en deze gedachte ben ik in 2011 aan de HvNA (Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen) de opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut gaan volgen. Een opleiding die mijn steeds breder wordende kijk op ziekte en gezondheid stimuleerde en waarin ik leerde om verder te kijken dan naar de klacht alleen.

Ik leerde om te kijken naar de mens achter de klacht en vanuit deze gedachte niet de klacht te onderdrukken maar het probleem bij de wortel, de oorzaak aan te pakken.Mijn droom is om het beste uit regulieren- en natuurgeneeswijzen te combineren ten behoeve van behoud van gezondheid en herstel van ziekte van de individuele patiënt.


Vanuit deze gedachte, kennis en ervaring ben ik in 2016 gestart met mijn eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde.

Zoals ik ook elders op mijn webpagina uitleg wil ik vanuit mijn passie voor gezondheid samen met u kijken naar een zo goed mogelijk behoud van gezondheid en in geval van klachten naar het zo goed mogelijk aanspreken van uw zelfhelende vermogen.

Dit leg ik graag even uit, ieder lichaam streeft naar een natuurlijk evenwicht. Ons lichaam bezit allerlei ingenieuze systemen die erop gericht zijn om het lichaam zo gezond mogelijk te houden, het vermogen om verstoringen zelf te bestrijden en te herstellen.

Zo zal ieder wondje, iedere breuk of letsel zo snel mogelijk gedicht worden, zowel op lichamelijk als ook op andere niveaus. Maar een menselijk lichaam is nog tot veel meer in staat.


Ziekte of klachten kun je zien als signalen, ze sporen je in feite aan om te veranderen, het is een soort van alarmsignaal, zoals een opflikkerend lampje op het dashboard van je auto. Medicijnen kunnen pijn verlichten, maar pakken de oorzaak niet aan. Dat moet jezelf doen, maar daarvoor moet gewerkt worden, weer goed voor je lichaam en geest gezorgd worden.

Na een eerste gesprek, de anamnese, waarin ik de klacht met u bespreek volgt een kleine week later een tweede gesprek waarin ik uw persoonlijke behandelplan met u bespreek. De behandelmogelijkheden bestaan uit Bachbloesem remedies, Fytotherapie, Spagyriek, Complexe Homeopathie, Voedingsadviezen en Lichaamsgerichte behandelingen als massages, schröpfen, pakkingen enzovoorts. Op korte termijn zal ik tevens voor acute en chronische klachten auriculotherapie aanbieden. De behandelingen worden elders op deze website verder toegelicht.


Gedurende de behandeling zullen wij elkaar regelmatig blijven zien om uw situatie te blijven monitoren.

Uiteraard is het ook verstandig om ook als er geen klachten zijn eens te informeren naar tips en mogelijkheden om uw gezondheid zo goed mogelijk te houden.


Op deze site leest u alles over mijn werkwijze, uitgebreidere uitleg over de therapie mogelijkheden, kosten en vergoedingen.


Mocht u na het lezen nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met mij op via mail of telefoon. Mocht ik u niet direct te woord kunnen staan, dan zal ik zo spoedig mogelijk terugbellen.