Startpagina
Mail Marjan Janssen
Mail Marjan
Homepage NWP
Fytotherapie
Bachbloesem
Startpagina
Marjan Janssen
Praktijkruimte
Contact
Bereikbaarheid
Privacy Policy
Links
Natuurgeneeskunde
Voeding
Fytotherapie
Bachbloesem
Lichaamsgericht werk
Spagyriek
Toepassingen
Werkwijze
Behandeling
Nazorg
Tarieven
Vergoedingen
Nieuws / Artikelen
Hooikoorts
Luister naar je lichaam
Wat is CBD?
EHBO Op vakantie
Natuurlijke EHBO
Wondverzorging
Brandend maagzuur
Wat laat je.....

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Marjan Janssen

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marjan Janssen  info@marjanjanssen.nl

Aangesloten bij Beroepsvereniging NWP  Lidmaatschapsnummer P1687

Fytotherapie

Fytotherapie “therapie met geneeskrachtige kruiden” is een van de oudste vormen van de geneeskunde. Deze kruiden hebben een uitermate geneeskrachtige werking op het lichaam of geest. Kennis en ervaring is door overleveringen is van generatie op generatie overgedragen. De eerste wetenschappers namen kennis van deze heilzame werkingen waardoor het aanvankelijke mystieke karakter geleidelijk verdween. Recent uitgevoerde onderzoeken geven een nieuwe schat aan informatie en kennis en laten zien dat de toepassingen van de geneeskracht van de plant effectiever zijn dan ooit.

Veel reguliere (farmaceutische) middelen zijn afgeleid van recepten uit de kruidengeneeskunde. Het gebruiken van geïsoleerde inhoudsstoffen van kruiden, zoals in de farmacie van toepassing is, hoort echter niet tot de fytotherapie.Een persoonlijk op maat gemaakte remedie


Binnen de kruidengeneeskunde worden uitsluitend combinaties van kruiden of delen van kruiden gebruikt om een persoonlijke, op maat gemaakte remedie te bewerkstelligen.

Door gebruik te maken van alle inhoudsstoffen welke de plant of het plantendeel te bieden heeft wordt de natuurlijke harmonie van de plant gehandhaafd, is de werking optimaal en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangespoord.


Algemeen bekend is dat, chemische, gesynthetiseerde middelen nogal eens bijwerkingen hebben die soms ernstige reacties kunnen geven. In de fytotherapie daarentegen gebruik ik alleen milde geneesmiddelen met als doel het lichaam te reinigen van belastende stoffen dan wel weer te versterken en in balans te brengen. Om deze reden wordt de kruidenremedie op maat samengesteld.


De kruiden kunnen doorgaans ingezet worden in de vorm van thee of in de vorm van een tinctuur.